Пекар
Загальна характеристика професії «ПЕКАР»
Пекар — працівник хлібопекарного виробництва, фахівець з випікання хліба та хлібобулочних виробів. Професія пекаря цікава і почесна, вона поширена усюди і потрібна всім. Асортимент хлібобулочних виробів, що випікає пекар, широкий і різноманітний, тому в пекарській справі дуже потрібні умілі руки.
Пекар готує різноманітні хлібобулочні вироби. Сучасне хлібопекарське виробництво оснащене комплексно-механізованими лініями, які обслуговує також пекар. Він стежить за машинним розподілом тіста, витримкою його перед саджанням в піч, визначає готовність виробу. Отже, основним обов’язком пекаря є контроль за формуванням, розшаруванням та випіканням виробів.
Перспективи: Останнім часом зафіксований різкий стрибок у розвитку хлібобулочної промисловості. Особливістю на сьогоднішній день є велика кількість приватних, невеликих підприємств (пекарень) хлібобулочної промисловості, підприємства суспільного харчування (ресторани, кафе, закусочні, їдальні, чайні, буфети) тому з працевлаштуванням проблем не виникає.