Жилувальник м'яса та субпродуктів
Код: 9322
Загальна характеристика професії «ЖИЛУВАЛЬНИК М’ЯСА ТА СУБПРОДУКТІВ»
Завдання та обов'язки:
- жилування м’яса і субпродуктів худоби всіх видів, розбирання жилованого м’яса за ґатунками з додержанням нормативів виходів;
- відокремлення сухожиль, плівок, великих кровоносних судин, жиру, залишків кісток і хрящів.
Повинен знати:
- анатомічну будову м’язової, сполучної і жирової тканин;
- вимоги технологічної інструкції до жилування і розбирання м’яса;
- якісні ознаки м’яса від різних частин туш і субпродуктів та їх виробниче призначення;
- правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.
Дисципліни за професією
- Анатомія сільськогосподарських тварин
- Загальна технологія м’яса і м’ясопродуктів
- Інформаційні технології
- Основи галузевої економіки і підприємництва
- Основи електротехніка
- Основи мікробіології, санітарії та гігієни
- Основи правових знань
- Охорона праці
- Правила дорожнього руху
- Спеціальна технологія та обладнання