A-
A+
Цифрова платформа
професійної освіти

Жилувальник м'яса та субпродуктів

Код: 9322

Загальна характеристика професії «ЖИЛУВАЛЬНИК М’ЯСА ТА СУБПРОДУКТІВ»

Завдання та обов'язки:

  • жилування м’яса і субпродуктів худоби всіх видів, розбирання жилованого м’яса за ґатунками з додержанням нормативів виходів;
  • відокремлення сухожиль, плівок, великих кровоносних судин, жиру, залишків кісток і хрящів.

Повинен знати:

  • анатомічну будову м’язової, сполучної і жирової тканин;
  • вимоги технологічної інструкції до жилування і розбирання м’яса;
  • якісні ознаки м’яса від різних частин туш і субпродуктів та їх виробниче призначення;
  • правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.


Жилувальник м'яса та субпродуктів

Дисципліни за професією

  • Анатомія сільськогосподарських тварин
  • Загальна технологія м’яса і м’ясопродуктів
  • Інформаційні технології
  • Основи галузевої економіки і підприємництва
  • Основи електротехніка
  • Основи мікробіології, санітарії та гігієни
  • Основи правових знань
  • Охорона праці
  • Правила дорожнього руху
  • Спеціальна технологія та обладнання