Цифрова платформа
професійної освіти

Бармен судновий

Код: 5123

Загальна характеристика професії «БАРМЕН СУДНОВИЙ»

Бармен судновий обслуговує відвідувачів у суднових барах біля барної стійки й за столиками. Приймає замовлення від відвідувачів, підраховує вартість, здійснює з ними розрахунок, перераховує валюту. Пропонує відвідувачам безалкогольні й слабоалкогольні напої, кондитерські вироби, які відповідають вимогам споживчих стандартів. Готує за затвердженими рецептами обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок. Приймає напої, продукти й продукцію, зберігає їх відповідно до вимог температурного режиму та правил зберігання.

Бармен судновий допомагає відвідувачам у виборі напоїв та страв, розставляє їх на столі або подає в каюту. Оформляє вітрину бару та барну стійку. Використовує й обслуговує музичну апаратуру. Своєчасно підготовлює до роботи обладнання, інструменти, пристрої й утримує їх у належному стані. Одержує й здає готівку, столову білизну, посуд, прибори. Веде необхідний облік, складає й здає товарний звіт, приймає та здає зміну.


Бармен судновий

Дисципліни за професією

  • Будова суден
  • Іноземна мова за професійним спрямуванням
  • Інформаційні технології
  • Кулінарна характеристика страв
  • Організація обслуговування в барах і ресторанах
  • Організація обслуговування і основи зарубіжного сервісу
  • Основи галузевої економіки і підприємництва
  • Основи калькуляції та облік, валютно-фінансові операції
  • Основи обліку і звітності, валютно-фінансові операції
  • Основи правових знань
  • Охорона праці
  • Професійна етика та основи психології
  • Техніка особистого виживання, боротьба з пожежею, перша медична допомога, персональна безпека й суспільні обов'язки
  • Технологія приготування коктейлів і напоїв, їх характеристика
  • Технологія приготування напоїв
  • Товарознавство продовольчих товарів
  • Торгово-технологічне обладнання