Бармен судновий
Загальна характеристика професії «БАРМЕН СУДНОВИЙ»
Бармен судновий обслуговує відвідувачів у суднових барах біля барної стійки й за столиками. Приймає замовлення від відвідувачів, підраховує вартість, здійснює з ними розрахунок, перераховує валюту. Пропонує відвідувачам безалкогольні й слабоалкогольні напої, кондитерські вироби, які відповідають вимогам споживчих стандартів. Готує за затвердженими рецептами обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок. Приймає напої, продукти й продукцію, зберігає їх відповідно до вимог температурного режиму та правил зберігання.
Бармен судновий допомагає відвідувачам у виборі напоїв та страв, розставляє їх на столі або подає в каюту. Оформляє вітрину бару та барну стійку. Використовує й обслуговує музичну апаратуру. Своєчасно підготовлює до роботи обладнання, інструменти, пристрої й утримує їх у належному стані. Одержує й здає готівку, столову білизну, посуд, прибори. Веде необхідний облік, складає й здає товарний звіт, приймає та здає зміну.

Дисципліни за професією
- Будова суден
- Іноземна мова за професійним спрямуванням
- Інформаційні технології
- Кулінарна характеристика страв
- Організація обслуговування в барах і ресторанах
- Організація обслуговування і основи зарубіжного сервісу
- Основи галузевої економіки і підприємництва
- Основи калькуляції та облік, валютно-фінансові операції
- Основи обліку і звітності, валютно-фінансові операції
- Основи правових знань
- Охорона праці
- Професійна етика та основи психології
- Техніка особистого виживання, боротьба з пожежею, перша медична допомога, персональна безпека й суспільні обов'язки
- Технологія приготування коктейлів і напоїв, їх характеристика
- Технологія приготування напоїв
- Товарознавство продовольчих товарів
- Торгово-технологічне обладнання