Обвалювальник м'яса
Загальна характеристика професії «ОБВАЛЮВАЛЬНИК М’ЯСА»
Обвалювальник м’яса проводить так звану обвалку туш і частин туш худоби всіх видів, тобто відділення м'яса від кісток.
Обвалювальник м’яса вручну або на механічних пилках розділяє яловичі й свинячі туші на частині (отрубі). Також відділяє м'язову, жирову і з'єднувальну тканину від кісток, зберігаючи отруб, по можливості, цілим і придатним для виробництва різних м'ясопродуктів. При обробленні свинних туш обвалювальник м’яса зрізає шпиг, готує окороки й інші частини туші шляхом надання їм відповідної форми. Додатково проводить заточування і виправлення ножів, механічних пилок.
Перспективи: Ця професія є однією з найважливіших для м’ясопереробної галузі за сучасних умов. Обвалювальник працює на м'ясопереробних підприємствах, у закладах ресторанного господарства, заготівельних цехах супермаркетів

Дисципліни за професією
- Анатомія сільськогосподарських тварин
- Анатомія тварин
- Загальна технологія м’яса і м’ясопродуктів
- Інформаційні технології
- Організація та технологія обробки м’яса
- Основи галузевої економіки і підприємництва
- Основи електротехніка
- Основи мікробіології, санітарії та гігієни
- Основи правових знань
- Охорона праці
- Правила дорожнього руху
- Санітарія і гігієна
- Спеціальна технологія та обладнання
- Технологічне обладнання