Цифрова платформа
професійної освіти

Обвалювальник м'яса

Код: 7411

Загальна характеристика професії «ОБВАЛЮВАЛЬНИК М’ЯСА»

Обвалювальник м’яса проводить так звану обвалку туш і частин туш худоби всіх видів, тобто відділення м'яса від кісток.

Обвалювальник м’яса вручну або на механічних пилках розділяє яловичі й свинячі туші на частині (отрубі). Також відділяє м'язову, жирову і з'єднувальну тканину від кісток, зберігаючи отруб, по можливості, цілим і придатним для виробництва різних м'ясопродуктів. При обробленні свинних туш обвалювальник м’яса зрізає шпиг, готує окороки й інші частини туші шляхом надання їм відповідної форми. Додатково проводить заточування і виправлення ножів, механічних пилок.

Перспективи: Ця професія є однією з найважливіших для м’ясопереробної галузі за сучасних умов. Обвалювальник працює на м'ясопереробних підприємствах, у закладах ресторанного господарства, заготівельних цехах супермаркетів


Обвалювальник м'яса

Дисципліни за професією

  • Анатомія сільськогосподарських тварин
  • Анатомія тварин
  • Загальна технологія м’яса і м’ясопродуктів
  • Інформаційні технології
  • Організація та технологія обробки м’яса
  • Основи галузевої економіки і підприємництва
  • Основи електротехніка
  • Основи мікробіології, санітарії та гігієни
  • Основи правових знань
  • Охорона праці
  • Правила дорожнього руху
  • Санітарія і гігієна
  • Спеціальна технологія та обладнання
  • Технологічне обладнання