Контролер харчової продукції (виробництво м'ясних та рибних продуктів)
Загальна характеристика професії «КОНТРОЛЕР ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ (ВИРОБНИЦТВО М’ЯСНИХ ТА РИБНИХ ПРОДУКТІВ)»
Нині одним із головних завдань харчової промисловості є виробництво харчових продуктів високої якості. Украй важливою ланкою у розв’язанні цієї задачі залишається своєчасний контроль виробництва. Саме контролери харчової продукції неупереджено слідкують за якістю харчової сировини та готової продукції.
Контролер веде суцільний або вибірковий контроль на різних стадіях упакування, обгортки, герметичності, забивання, наявності ярликів чи іншого маркування. Також контролює кількість сировини, напівфабрикатів, готової продукції простим підрахунком або за показниками.
Контролер харчової продукції повинен знати:
- вимоги державних стандартів та технічні умови, що висуваються до упаковування, маркування, якості продуктів;
- види, ознаки та причини дефектів, браку, способи їх визначення.

Дисципліни за професією
- ---