Адміністратор
Загальна характеристика професії «АДМІНІСТРАТОР»
Адміністратор — обличчя закладу або магазину. Він займається адміністративно-управлінською діяльністю, заповнює службову документацію, відповідає на всі питання як клієнтів, так й інших працівників.
Адміністратори торговельної зали контролюють виконання своїх обов’язків іншими співробітниками, наприклад, офіціантами, якщо це адміністратор кафе чи ресторану. Ще адміністратори можуть контролювати товарообіг — закупівлю і продаж товарів, безперебійне надходження їх до зали, стежить за належним виглядом товарів на полицях, контролює заміну цінників на актуальні.
Також адміністратори повинні організовувати різні промо-матеріали для дегустацій та інших акцій.
Адміністратори створюють доброзичливу атмосферу і роблять все, щоб клієнту було зручно і комфортно. Наприклад, в спортивній залі вони видають ключі, рушники. Найчастіше саме адміністратор допомагає клієнту записатися на процедури в салонах краси, забронювати столик у ресторані або купити абонемент до спортзали.
Перспективи: Зарплата адміністратора залежить від статусності місця, в якому він працює. У столиці оплата праці адміністратора теж буде вища, адже там більше закладів, яким необхідно підтримувати свій імідж під час роботи з клієнтами.

Дисципліни за професією
- Іноземна мова за професійним спрямуванням
- Маркетингова діяльність підприємства, організації, установи
- Організаційна техніка офісу
- Організація документаційного забезпечення управління на підприємстві, організації, установі
- Основи галузевої економіки і підприємництва
- Основи інформаційних технологій
- Основи трудового законодавства
- Основи українського ділового мовлення
- Охорона праці
- Планування та організація роботи з персоналом
- Технології обслуговування відвідувачів