Офіціант судновий
Загальна характеристика професії «ОФІЦІАНТ СУДНОВИЙ»
Офіціант судновий обслуговує відвідувачів у суднових ресторанах, кафе й барах. Приймає замовлення від відвідувачів, підраховує вартість, оформлює та подає їм рахунок, здійснює з ними розрахунок, перераховує валюту. Підготовляє зал і виконує складне сервірування столів для окремих осіб, груп та неофіційних прийомів. Обслуговує за замовленнями організацій, окремих осіб і груп урочистості: банкети, ювілейні дати, зустрічі, урочисті обіди та вечері, вечори відпочинку, тематичні вечори, бали тощо.
Офіціант судновий приймає відвідувачів, ознайомлює з меню. Допомагає відвідувачам у виборі страв і напоїв, приймає їх на роздачі й подає на столи або в каюти. Здійснює розносну торгівлю в залах суднових ресторанів, кафе й барів кондитерськими, хлібобулочними й кулінарними виробами, напоями, сувенірами та іншими товарами. Накриває й прибирає столи, замінює скатертини й серветки за мірою їх забруднення. Одержує й здає готівку, столову білизну, посуд, приладдя.

Дисципліни за професією
- ---