Цифрова платформа
професійної освіти

Кондитер судновий

Код: 7412

Загальна характеристика професії «КОНДИТЕР СУДНОВИЙ»

Кондитер судновий — це професійний кухар, що створює кондитерські вироби, десерти, та інші солодощі на судні.

Професію кондитера часто порівнюють з працею художника. І це дійсно так, це вміння творчо поєднувати смак, запах і форму. Він готує кондитерські вироби, креми, начинки, помадки, цукерки, рулети, печиво вищого ґатунку роздрібного асортименту, торти і тістечка з різноманітної сировини (борошняного тіста, сирної маси, морозива) зі складним багатокольоровим візерунком, з роздільним розміщенням дрібних та середніх деталей малюнка та з різними традиційними переходами тонів. Всі вони гарно оздоблені і, звичайно, смачні та поживні.

Кондитер судновий готує кондитерські вироби для туристів на пасажирських суднах, готує різноманітні види тіста, штампує, формує з нього вироби, відсаджує їх на кондитерські листи. Також готує різного виду начинки, креми, помадки, виробляє штучні кондитерські й хлібобулочні вироби, прості масові торти й вироби з морозива. Кондитер оздоблює та прикрашає вироби кремом, помадкою, шоколадом, марципаном, зацукрованими фруктами; наносить на кондитерські вироби трафаретний малюнок за еталоном в одну фарбу або з нескладним сполученням фарб.


Кондитер судновий

Дисципліни за професією

  • ---