Кондитер
Загальна характеристика професії «КОНДИТЕР»
Кондитер — це фахівець з приготування кондитерських виробів.
Професія кондитер потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але й багатьох знань та вмінь, багато зусиль, напруження, натхнення, творчого пошуку. Жодне свято в житті людей не обходиться без торта або солодощів. Вони допомагають створити атмосферу радості і веселощів.
Кондитер займається приготуванням різних видів тіста, начинок, кремів по заданій рецептурі, випікає і прикрашає продукцію. Це — високоякісні, різноманітного виду, смаку та аромату солодкі страви. Більша частина робіт виконується вручну за допомогою спеціальних інструментів, що перетворює професію кондитера на мистецтво.
Перспективи: Професія кондитера дуже затребувана. Попит на фахівців-кондитерів є стабільним і стійким. Кондитер може працювати як у кав’ярнях та кондитерських так і масовому виробництві солодощів. Можливо працювати на фрілансі і виготовляти солодощі на замовлення.

Дисципліни за професією
- Англійська мова за професійним спрямуванням
- Дотримання правил дорожнього руху
- Малювання та ліплення за професійним спрямуванням
- Організація виробництва та обслуговування
- Основи галузевої економіки і підприємництва
- Основи гігієни та санітарних вимог виробництва
- Основи енергозбереження
- Основи інформаційних технологій
- Основи нормативних документів господарського обліку, калькуляції та звітності
- Основи технічного оснащення (устаткування) підприємств харчування
- Основи товарознавства та технології приготування борошняних кондитерських виробів
- Основи трудового законодавства
- Охорона праці
- Професійна етика та основи психології