Цифрова платформа
професійної освіти

Кондитер

Код: 7412

Загальна характеристика професії «КОНДИТЕР»

Кондитер — це фахівець з приготування кондитерських виробів.

Професія кондитер потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але й багатьох знань та вмінь, багато зусиль, напруження, натхнення, творчого пошуку. Жодне свято в житті людей не обходиться без торта або солодощів. Вони допомагають створити атмосферу радості і веселощів.

Кондитер займається приготуванням різних видів тіста, начинок, кремів по заданій рецептурі, випікає і прикрашає продукцію. Це — високоякісні, різноманітного виду, смаку та аромату солодкі страви. Більша частина робіт виконується вручну за допомогою спеціальних інструментів, що перетворює професію кондитера на мистецтво.

Перспективи: Професія кондитера дуже затребувана. Попит на фахівців-кондитерів є стабільним і стійким. Кондитер може працювати як у кав’ярнях та кондитерських так і масовому виробництві солодощів. Можливо працювати на фрілансі і виготовляти солодощі на замовлення.


Кондитер

Дисципліни за професією

  • Англійська мова за професійним спрямуванням
  • Дотримання правил дорожнього руху
  • Малювання та ліплення за професійним спрямуванням
  • Організація виробництва та обслуговування
  • Основи галузевої економіки і підприємництва
  • Основи гігієни та санітарних вимог виробництва
  • Основи енергозбереження
  • Основи інформаційних технологій
  • Основи нормативних документів господарського обліку, калькуляції та звітності
  • Основи технічного оснащення (устаткування) підприємств харчування
  • Основи товарознавства та технології приготування борошняних кондитерських виробів
  • Основи трудового законодавства
  • Охорона праці
  • Професійна етика та основи психології