A-
A+
Цифрова платформа
професійної освіти

Тістороб

Код: 7412

Загальна характеристика професії «ТІСТОРОБ»

Тістороб – одна з найнеобхідніших професій сьогодення.

Майбутнє харчової промисловості значною мірою залишається за хлібозаводами і кондитерськими цехами, оснащеними сучасною технікою, оптимальними технологіями та кваліфікованими кадрами.

Сучасний хлібозавод - це завод-автомат. Починаючи з моменту надходження сировини та завершуючи упакуванням готової продукції, всі операції виконують механізми. Але це лише з першого погляду здається, що тісто готують механізми. Насправді його виготовляє тістороб. Тісто сьогодні, як і раніше, залишається таким же ніжним, примхливим і потребує уважного ставлення, як і під час ручного приготування.

Тістороб веде процес приготування тіста по всіх технологічних фазах, на тістомісильних машинах періодичної дії, веде процес приготування тіста під час виробництва розширеного асортименту хлібобулочних виробів

Тісто - це «живий» продукт, де живуть та діють найпростіші організми – дріжджі, під впливом яких відбуваються складні біохімічні та фізико-хімічні процеси. І хоча тісто - це тільки ще напівфабрикат, але від нього на дев’яносто відсотків залежить якість готового виробу: смак, аромат, зовнішній вигляд тощо. Таким чином, професія тістороба є однією із найважливіших ланок у технологічному процесі приготування хліба.

Тістороб веде процес приготування тіста по всіх технологічних фазах, на тістомісильних машинах періодичної дії, веде процес приготування тіста під час виробництва розширеного асортименту хлібобулочних виробів


Тістороб

Дисципліни за професією

  • ---