Буфетник
Загальна характеристика професії «БУФЕТНИК»
Буфетник нарізує, зважує, порціонує, укладає на тарілки кулінарну продукцію, що відпускається споживачам, покупні вагові товари, холодні та гарячі страви, закуски, гарячі напої, хлібобулочні, борошняні, кулінарні та кондитерські вироби, молочні продукти відповідно до норм їх виходу та відпустки.
Буфетник підраховує вартість покупки, розраховується із споживачами. Отримує продукцію та товари, перевіряє асортимент, кількість та якість товарів за приймально-здавальними документами, відбраковує нестандартні товари за органолептичними показниками та запобігає їх псуванню. Готує продукцію та товари до продажу, викладає їх на буфетному прилавку, встановлює цінники. Перевірка стану ваговимірювальних приладів. Збирає та здає харчові залишки, тару, скляний посуд, макулатуру. Забезпечує належний санітарний стан у буфеті. Веде необхідний облік, складає та здає товарні звіти, здає виручку та чеки.
Буфетник займається оформленням вітрини, встановлює цінники, сервірує столи.

Дисципліни за професією
- Ділова етика і культура спілкування
- Іноземна мова за професійним спрямуванням
- Інформаційні технології
- Обладнання буфетів
- Організація обслуговування відвідувачів
- Організація обслуговування споживачів
- Організація обслуговування споживачів буфетів
- Основи галузевої економіки і підприємництва
- Основи правових знань
- Охорона праці
- Правила дорожнього руху
- Техніка обчислень, облік та звітність
- Технологічне обладнання з основами електротехніки
- Технологія приготування та кулінарна характеристика страв і напоїв
- Товарознавство продовольчих товарів
- Фізіологія харчування, санітарія і гігієна